keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kairojen kiertelijä

Lienee paikallaan kertoa muutama sana itsestäni - tai ainakin suhteestani Lappiin.

En ole syntyjäni Lapista enkä tälläkään hetkellä asustele siellä. Olen kuitenkin muutaman vuoden 1970-luvulla asunut Lapin eteisessä, Kemijärvellä.

Lappi kiehtoi jo poikavuosista alkaen. Mielelläni lueskelin Lappi-aiheisia seikkailukirjoja. Haaveilin päästä Lappiin itsekin. Kerron hieman myöhemmin, miten tuon haaveeni kanssa on käynyt.

Olen aina ollut innokas lukija, oikeastaan kirjastojen suurasiakas. Toinen läheinen harrastus on ollut luonnossa vaelteleminen ja luonnon tapahtumien tarkkailu. Varttuneemmalla iällä alkoi itää myös ajatus, että yrittäisin siirtää Lappi-kokemuksiani ja Lappi-innostustani sekä samalla luontorakkauttani kirjojen muodossa uudelle sukupolvelle. Niin päädyin kirjoittamaan Seikkailuja Lapissa -kirjasarjaa.

Jatkan yhä kairojen kiertelyä. Ja aion jatkaa niin kauan kuin jalka nousee suolla mättäältä mättäälle, rakassa kiveltä toiselle. Lukuisia paikkoja on tullut käytyä, mutta vielä lukuisampia on käymättä. Tunturin huippu on aina yhtä upea kokemus, vaikka joka kesä onnistuisi kapuamaan useammallekin huipulle. Jokainen puron mutka laulaa omaa lauluaan.


Jaa-a, tässä kuvassa istuskelen Käsivarren Yliperän maisemissa. Kuonnarvarrin satulassa, taustalla avautuu Kuonnarjohkan laakso, jossa Kuonnarjoki itse luikertelee. Vaelluksen määränpäänä on tällä reissulla Halti. Pääosin tämän reissun pohjalta syntyi Seikkailuja Lapissa -sarjan neljäs teos, Huumaava Haltin reitti. Mutta siitä enemmän myöhemmin.

Matti 7.3.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti