keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Alku aina hankalaa

Rohkenen aloittaa bloggaamisen. Pitkään olen sitä vieroksunut, mutta sitten ajattelin, että bloggaavathan presidentit, eduskunnan puhemies, ministerit, kansanedustajat, joten eiköhän sitä voi pitää nyky-yhteiskunnassa vähintäänkin yhtä hyväksyttävänä viestinnän tapana kuin yleisönosastoon kirjoittammista, ilmeisesti jopa parempana.

Alku aina hankalaa. Kyllä tuo vanha tuttu sanonta tuntuu pätevän tähän bloggaamiseenkin. Toivottavasti joskus pääsee  huokaisemaan myös sen jatko-osan - lopussa kiitos seisoo...

Blogeja on niin tuhottomasti, että on kai mietittävä varsin tarkkaan, millaista ja mistä aiheesta aikoo blogia ryhtyä pitämään. Ainakin siinä tapauksessa, että ajattelee blogistaan olevan iloa tai hyötyä jollekulle toisellekin eikä vain itselleen. Tai vaikka ei edes iloa tai hyötyä, kunhan se edes hieman kiinnostaisi joitakuita muitakin netinkäyttäjiä.

Jos aikoo jakaa bloginsa kautta tietoa jostakin aiheesta, niin vaativuustaso kasvaa olennaisesti. Pitäisihän tiedon ainakin suurimmalta osin olla paikkansa pitävää. Muutoin taitaa tehdä karhunpalveluksia. Niinpä aionkin pysytellä pitkälti omien tuntemusteni, kokemusteni ja mielipiteideni kaidalla polulla ja jättää vähemmälle eksaktin tiedon jakamisen. Silloin ehkä välttyy pahimmilta virheiltä.

Pyrin rajaamaan blogini aihepiiriltään varsin tiukasti. Jo blogini nimi - Seikkailuja Lapissa - antaa rajauksesta viitteen, joskin jättää aihepiirin vielä varsin laajaksi.

Lappi tulee olemaan keskeinen käsite blogissani. Vasta tulevaisuus tulee osoittamaan, miten laajalti tuota aihetta blogissani tullaan pyörittelemään.

Mutta on syytä tarkentaa vielä rajausta ainakin näin alkuvaiheessa. Olen kirjoittanut muutamia Lappi-aiheisia nuortenkirjoja, tähän mennessä niitä on julkaistu viisi ja kohta - oletettavasti siis maaliskuussa 2012 - ilmestyy kuudes. Nämä nuortenkirjani on julkaistu Seikkailuja Lapissa -nimisenä sarjana. Siihen siis pohjautuu blogini nimi.

Tarkoitukseni on tässä blogissa kertoilla hieman taustoja näille kirjoille. Taustajutut muodostunevat omista kokemuksistani, tapahtumista, kirjojen tapahtumapaikoista ja muustakin, jonka ajattelen ikään kuin elähdyttävän kirjojen lukijoita. Vielä en itsekään tiedä, mitä kaikkea blogissani tulee esille.

Toivon, että blogiini osuneet jaksavat seurata sen sisällön karttumista. Toivon myös, että saan palautetta blogini lukijoilta. Se olisi todellinen ilo - myös siinä tapauksessa, että palautteessa olisi mukana nokkosen poltetta.

Matti 7.3.2012


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti