keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Yhä syvemmälle sähköiseen kirjamaailmaan

Kun kirjastoja suljetaan joka puolella Suomea, on oletettavaa, että lukuintoiset joutuvat etsimään muita korvaavia tapoja lukuhalunsa tyydyttämiseksi. Mitä ilmeisimmin yksi varteenotettava vaihtoehto tulee olemaan ainakin nuoremmalle lukijakunnalle sähköisen kirjan käyttäminen. Niinpä olen itsekin aikonut vastata tähän haasteen yhä laajemmin ja siirrätän kirjojani sähköiseen muotoon.

Kolmantena e-kirjana on nyt julkaistu Lemmenjoen kultakätkö, joka kuuluu Seikkailuja Lapissa -nuortenkirjasarjaani sen neljäntenä teoksena.

Tuossa teoksessa seikkailu alkaa vanhasta valokuvasta löytyvästä salaperäisestä viestistä. Vanhan kullankaivajan salakirjoitusviesti vie poikakolmikon Lapin kultamaille Lemmenjoelle etsimään kulta-aarretta. Sitä havittelee myös roisto, joka hiippailee poikien leirissä. Lopullinen välien selvittely tapahtuu Saariselän vanhalla Prospektorin kaivoskuilulla Laanilassa. Teos vie niin seikkailijat kuin lukijansa tarunhohtoisen kultajoen ja samalla kansallispuiston maisemiin. Seikkailun myötä heräävät eloon tarinat vanhoista kultamiehistä, Lemmenjoen elinkautisista. E-kirjaversiossa on runsas paikka-autenttinen värivalokuvakuvitus.

Matti Uurinmäki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti