lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kilimanjarolla ja safarilla

On taas ollut kuukauden katko blogikirjoittelussa. Jonkinlaisena selityksenä kerron, että tulin käyneeksi noin parin viikon reissulla Afrikassa, tarkemmin sanoen Keniassa ja Tansaniassa.

Olen jo muutamia vuosia haaveillut kiipeäväni joskus Kilimanjarolle, jota pidän maailman upeimpana vuorena, koska se yksinään kohoaa suoraan savannista pilvien yläpuolelle. Mikään ei sen ylväyttä heikennä. Vihreä savanni, vihreän sademetsän peittämät alarinteet, sitten pilvikerros, sen läpi taivaan sineen kohoava lumihuippuinen Kilimanjaro! Todella upea vuori!!!

Kun tässä blogissani pääpaino on ja tulee olemaan Lappi-tarinoilla, en ryhdy tässä Kilimanjaroakaan enemmälti kehuskelemaan. Kirjoittelen siitä enemmän sitten toisessa blogissani (seikkailujamaailmalla) ja vaellussivustollani. En kuitenkaan malta olla toteamatta, että onnistuin toteuttamaan haaveeni. Saavutin Kilimanjaron korkeimman huipun Uhuru Peakin.

Vuorivaelluksen jälkeen olin viikon verran safarilla. Kohteina oli kolme Tansanian merkittävää luonnonsuojelualuetta Manyara, Ngorongoro ja sokerina pohjalla Serengeti.

Ensimmäinen teos uuteen Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjaan on myös nähnyt päivänvalon. Teos on nimeltään Murha Niilillä. Siitä löytyy enemmän tietoa toisesta blogistani.

Laitanpa tähän vielä pari kuvaa Kilimanjaron reissusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti