keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Yhteys Inariin

Tarkoitukseni ei ole yleensä kommentoida kirjoihini liittyviä asiakassuhteita, mutta tällä kerralla aion tehdä poikkeuksen.

Kirjojani tiedusteli ja sittemmin myös päätyi ostamaan Jaska Temisevä Inarista. Käsittääkseni hän keräilee aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta, myös nuortenkirjoja. Meillä näyttää olevan jonkinlainen hengenheimolaisuus liittyen Muotkatuntureihin ja Usko Moilasen Kalliotunturin kotkanpesä -teokseen. Tuo kirjahan kuului poikavuosieni mielikirjoihin ja toimi sittemmin innoittajana, kun kirjoittelin Koarvikoddsin noita -nuortenkirjani.

Temisevällä toki on huomattavasti läheisempi ja monipuolisempi suhde Muotkan seutuun. Hän on samoilllut seudulla jo runsaat parikymmentä vuotta ja nykyään asustelee Muotkan "eteisessä" ja toimii peräti luonto- ja eräoppaana sekä kouluttajana. Sen tiiviimpihän yhteys Muotkaan ei kai voi ollakaan.

Temisevä on myös huippuvalokuvaaja. Hänen uskomattoman upeita kuviaan voi ihailla netissä osoitteessa pohjoinenluonto.kuvat.fi Ja kun Muotkaan haluat mennä, niin ota Jaska Temisevään yhteyttä, jos kaipaat asiantuntevaa opasta reissullesi tai mökkiä, venettä tai kanoottia.

Olen hyvin "otettu", kun kirjojani matkasi Inariin Jaskan hyllyyn.

17.10.2012
Matti Uurinmäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti